El diputat de JxCat i candidat a la investidura, Jordi Turull, ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, que mantingui el ple d'aquest dissabte, segons ho ha fet públic el seu advocat Jordi Pina. 

El diputat, a través del seu advocat, ha demanat que se celebri una investidura a distància encara que són conscients que és una decisió que haurà de valorar la Mesa de la cambra. Cal recordar que aquesta opció va ser declarada il·legal pel Tribunal Constitucional.

Turull també demana a tots els diputats que el votin, que votin "a una persona empresonada", i que ho facin "per dignitat i per justícia". D'altra banda, ha reiterat la seva voluntat de diàleg.

“El podran empresonar a ell però no a les seves idees”, ha sentenciat l'advocat a la sortida del Tribunal Suprem en una atenció als mitjans.

Segons Pina, Turull ja ha delegat el seu vot per al Ple de demà, però ha descartat que el candidat pugui assistir, donat l'antecedent de l'anterior aspirant, Jordi Sànchez.

Van den Eynde: "Comença una guerra ideològica molt dura"

L'advocat de Raul Romeva, Andreu Van den Eynde, ha afirmat que la decisió del jutge demostra que es "criminalitza" el pensament independentista i ha afegit que el que es busca és que els processats "claudiquin, se sotmetin i assumeixin com si això fos un procediment d'altres temps". 

L'advocat ha dit que de l'auto és una explicació dels darrers anys de la política catalana "que s'entén com a constitutiva d'un delicte i que és incompatible amb la societat actual". D'altra banda,  ha assegurat que avui ha vist la lliçó de dignitat "més impactant" en els seus anys de carrera, ja que  els cinc líders sobiranistes han comparegut davant Llarena i "mirant-lo als ulls" han explicat que són polítics "i no renunciaran a les seves idees".