El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha precisat en una visita a la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida, que la negociació in extremis amb ERC no s'ha de fer a partir dels mitjans de comunicació sinó "cara a cara, amb paper a la mà". "Ha de ser des de la noblesa i des de la franquesa, el que no faré és fer-ho a través dels mitjans de comunicació", ha insistit.

El secretari general de Junts ha respost a la petició del president de la Generalitat, Pere Aragonès, en el sentit que Junts prengui decisions amb la màxima rapidesa, que la seva formació vol decidir fins i tot amb "més" celeritat que ERC. "Nosaltres més, per tant, som aquí, conjuguem les dues voluntats”, ha afegit.

 

Sobre la consulta a la militància que Junts farà els dies 6 i 7 d'octubre, Turull ha assenyalat que el partit no ha decidit si serà una pregunta o dues i que la qüestió dependrà del que passi aquest cap de setmana. "Dilluns es decidirà si és una pregunta o dues, la pregunta ha de ser clara, no ens hem de complicar la vida", ha afirmat.

Sobre la seva intervenció, aquest mateix divendres a l'Escola Oficial d'Idiomes en un acte reivindicatiu sobre l'1 d'Octubre del 2017 organitzat pel Consell de la República, ha avançat que el seu missatge se centrarà "no en retrets sinó a recollir complicitat, no amb pessimisme, sinó amb autoestima".

Aragonès ha irromput en la darrera jornada del debat de política general per reclamar a Junts que prengui una decisió immediata sobre la seva continuïtat o no a l'executiu. I ha deixat clar que vol continuar governant, sigui amb l'actual fórmula o en solitari. Els consellers Jaume Giró, Victòria Alsina i Violant Cervera, de Junts, han aplaudit el discurs del president.

Aquestes paraules arriben després de la maratoniana executiva de Junts per Catalunya aquest dijous. La direcció va decidir que, malgrat el cessament de Jordi Puigneró com a vicepresident, encara no sortia del Govern sinó que donava 3 dies per negociar. La formació consultarà a la militància sobre si ha de continuar o no a l'executiu els dies 6 i 7 d'octubre, cosa que és el límit temporal. Això no obstant, va decidir també proposar a ERC de nou l'exigència de complir els acords pendents i la restitució de Puigneró. Li dona com a termini fins diumenge per donar una resposta. A canvi, Junts ha decidit que no parlarà de qüestió de confiança, cosa sobrera si ara el que està en discussió és la continuïtat del Govern.