El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha enviat una carta a la militància convidant-los a la concentració que se celebrarà divendres vinent a les 9:30 del matí davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), al passeig Lluís Companys, en suport de la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, coincidint amb l'inici del seu judici. A la carta Turull  afirma que el judici, per una suposada fragmentació de contractes, és en realitat "un nou episodi de persecució política a l'independentisme a través de la repressió sobre els seus dirigents".

"Durant aquests anys hem vist com la judicatura espanyola mostrava un gran activisme polític en la defensa de la unitat d'Espanya i de la seva voluntat d'escarment, més que no pas la voluntat de treballar al servei de la Justícia. Justament per això no podem defallir en la denúncia d'aquests atacs, que vulneren drets fonamentals i posen en risc els fonaments mateixos de tota democràcia", afegeix.

Cartell junts suport Laura Borràs
Cartell Junts suport Laura Borràs

Segons el secretari general de Junts, és necessari que l'independentisme "faci sentir la seva veu" davant aquest judici. I aprofita per anunciar que divendres vinent serà a la concentració davant el TSJC acompanyant Laura Borràs. "Allà on es produeixi una injustícia, allà on hi hagi persecució política, allà on es posin en perill drets fonamentals, nosaltres hi serem per denunciar-ho. Com hi hem estat sempre. I ara també", afirma.

Turull també aprofita per alertar sobre el que es publicarà en els pròxims dies contra Junts i contra Laura Borràs, i ho vincula a una ofensiva per aconseguir que els seus simpatitzants perdin la il·lusió per aconseguir la República catalana. "Fem-nos forts entre nosaltres i demostrem arreu que ni tots els seus judicis arbitraris ni cap dels seus atacs ens convertiran en gent resignada que no és prou valenta per mantenir les nostres conviccions. Al contrari, més junts i més a totes", subratlla. El judici començarà amb les qüestions prèvies, seguit dies després per l’interrogatori als acusats, la declaració dels testimonis, les proves pericials, les documentals i acabarà amb els informes.

Diverses persones, com el filòleg i exdiputat de Solidaritat Catalana Toni Strubell han expressat el seu suport a Borràs i han indicat que acudiran a la manifestació. "Per dignitat, per tenir clar qui és l'enemic i què és el lawfare, cal sortir al carrer a donar suport a la presidenta Laura Borràs. No ens deixem trepitjar per les agressions de l'Estat. Tot el suport a Laura Borràs", ha manifestat.