El conseller Jordi Turull ha manifestat a El Nacional, en el 9è dia de vaga de fam, que avui ha estat el primer dia que ha passat mala nit. "La nit ha estat dura. Feia temps que no em passava. És el primer dia que m'agafa una mena d'ansietat per menjar barrejada amb insomni", ha indicat.

Turull ha precisat que no ha pogut dormir, però que no ha estat per tot "el que ha passat aquest dissabte a fora, i que no vull comentar", en al·lusió al tall dels CDR a l'autopista AP-7, ni per la derrota de l'Espanyol. "Això per sort mai m'ha tret la son. Ha estat l'ansietat de pensar en menjar. Tard, molt tard, he aconseguit dormir i m'he llevat millor que ahir. És curiós", ha afegit.

Turull 1

El conseller ha explicat que a la revisió que li han fet aquest matí li han detectat dèficits. "A part de seguir perdent pes, m'han advertit que de sucre no vaig gaire bé. Però em trobo bé", ha apuntat. Turull també ha comentat que aquest matí tots els reclusos, a banda de preguntar-li com es trobava, li deien: "Què l'Espanyol?". "Tot i la vaga de fam, m'he menjat amb patates el comentari aquell que donaríem un disgust als culers. Ja m'està bé per boques", ha afegit.

Turull ha apuntat que fins al migdia ha estat revisant papers judicials. "Com més em submergeixo en el tema més m'adono de la insolvència dels escrits d'acusació de la fiscalia i l'advocacia de l'Estat", ha indicat. A la tarda el conseller ha tingut una trobada vis a vis especial amb la seva dona i les dues filles, "les meves tres dones". "Sols he notat que a diferència dels altres via a vis, i de tots els altres reclusos, que porten tot de menjar i coses per beure, aquest cop només hi ha hagut aigua", ha precisat.

Turull 2

La trobada ha durat 3 hores, per un permís especial aconseguit amb treballs extres i bon comportament, però ha admès que se li han fet "molt curtes. Molt". "Feia dies que no les veia i que no les abraçava. Espero que m'hagin vist bé i que no pateixin tant. Mai els podré agrair la fortalesa que em transmeten. Sense elles no sóc res, no podria aguantar tot això com ho faig", ha precisat.

Turull també ha parlat avui per telèfon amb els seus pares.