El conseller Jordi Turull explica en la seva carta a El Nacional des de la presó de Lledoners el 14è dia de vaga de fam com i per què s'ha produït el seu trasllat a la infermeria del centre penitenciari.

“Avui mentre era a la cel·la m’han comunicat que havia d’instal·lar-me a la infermeria i he fet trasllat de tot el que puc necessitar per ser allà”, comença la carta.

La decisió de traslladar el conseller s'ha pres avui després de comprovar els resultats de les analítiques que se li van practicar dijous. Des que va començar la vaga de fam, ha perdut 6,2 quilos. A partir d'ara haurà d'abandonar les tasques de la presó, tot i que podrà mantenir les visites i reunions amb els advocats.

Turull argumenta que a la presó tot està regulat, també les vagues de fam, i que aquesta és la raó per la qual l'han traslladat malgrat que "hagués preferit seguir al mòdul".

“Em trobo força bé tot i la pèrdua de pes. Però els protocols són els protocols a la presó. No hi pots dir res”, explica.

carta turull 14è dia

Malgrat tot, el conseller deixa clar que no té intenció de qüestionar la decisió perquè “el tracte dels serveis mèdics i infermeria és excel·lent". "Seré més a prop per fer-me les proves que ens fan diàriament", comenta amb ironia a més d'assegurar que "les instal·lacions i cel·les d’infermeria són més que correctes".

En la carta, el conseller es refereix també a les informacions que ha vist en mitjans de Madrid on s'assegura que la vaga de fam el que pretén és retardar el judici.

"Ni ens coneixen ni han entès res, o simplement els fa vergonya assumir el motiu real de la vaga de fam, que no és altre que denunciar el bloqueig exprés del TC als nostres recursos per impedir-nos trobar a Europa la justícia amb la imparcialitat i independència que aquí no podem tenir", retreu.

carta turull 14è dia

Turull conclou l'escrit explicant que espera amb ganes que arribi el cap de setmana, quan podrà tenir una visita dels amics de Parets al locutori. "I diumenge moltes ganes de veure els meus pares i germans al vis a vis", acaba.