Sobres tancats amb paperetes de Ciutadans dins. És el que s’han trobat aquest dijous als tres espais on els electors podien triar la papereta a l’únic col·legi electoral de Caldes de Malavella, que compta vuit meses de votació. Dídac López, un dels apoderats d’ERC que supervisa la votació, ha confirmat els fets a El Nacional. Els sobres han estat retirats.

“Em sembla una forma una mica pueril d’influir”, ha explicat López, descartant que es tracti d’alguna tupinada. El mateix ha passat a un col·legi de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat.

Els apoderats presents –n’hi havia de tots els partits excepte del PP– han advertit del fet el president de mesa, que l’ha registrat com a incidència a l’acta de votació. L’apoderat de Cs (“no el coneixem del poble, no sabem qui és”) no ha dit res.

López ha explicat que “fins ara només han passat petites anècdotes. Gent que ha acudit a votar amb alguna peça groga. Un vilatà duia una bandera espanyola per bufanda. Poca cosa, si t’ho mires amb una mica de sentit comú”.

Un altre veí ha aparegut “dient que el seu oncle estava molt malalt, que tenia el seu DNI i que també volia votar per ell. [La mesa] ens han preguntat què havien de fer i, evidentment, no ha pogut votar per l’oncle. Ha marxat una mica empipat”.