El Tsunami Democràtic ha fet pública la primera acció de resposta a la sentència

La plataforma ciutadana ha cridat a tota la població a concentrar-se a l'aeroport d'El Prat. Segons ha anunciat la plataforma, l'objectiu és aturar l'activitat de l'aeroport.

Asseguren que escull El Prat per "fer sentir a tot el món" el seu crit i "per fer visible a l’opinió pública internacional el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i la situació d'injustícia i de vulneració de drets que es dona a Catalunya". "Un dels llocs que connecten el país amb el món pot esdevenir el millor altaveu per internacionalitzar la resposta ciutadana a la sentència", afegeixen.

Per anar-hi, avisa el Tsunami Democràtic, tots els mitjans de transport són vàlids. A més, a la mobilització de plaça Catalunya s'han repartit cartells que criden tothom a anar a l'aeroport.

En un comunicat reivindiquen el caràcter estrictament gandhià i noviolent" de l'acció i del propi moviment que promou.

La primera acció consisteix en passar el control de seguretat de l'aeroport esquivant el control policíac per tal d'entrar-hi a dins

Per aconseguir-ho, el Tsunami Democràtic ha activat un nou canal de Telegram on es poden obtenir els bitllets. 

Aquesta és un dels milers de bitllets que distribueix Tsunami Democràtic.

La crida s'ha distribuït a les 13.00 hores en punt a través de les xarxes i de sistemes de missatgeria, per intentar arrossegar el màxim de gent possible cap a l'aeroport. 

En un vídeo que acompanya el comunicat i que ha distribuït per les xarxes, el Tsunami recomana als seguidors acudir a l'aeroport "preparats per passar algunes hores fora de casa seva" i a portar "roba per a la pluja, menjar, aigua i calçat còmode, a més de ràdio convencional i mòbil amb bateria". "I una actidud noviolenta indestructible", afegeixen al comunicat.

Insisteixen que l'activitat s'ha d'aturar "d’acord amb la discilplina radicalment noviolenta i la tradició de la desobediència civil". "Tsunami Democràtic fa una crida a desplaçar-se a l’Aeroport de forma immediata i per tots els mitjans possibles i fer visible al món que som un poble que lluita pels drets civils i l’autodeterminació. Només la força de la gent, junta i organitzada, pot decidir el seu propi futur. Hem de ser-hi totes i tots, al carrer", conclouen.