Tsunami Democràtic es proposa mantenir el tall de l'AP-7 que ha posat en marxa un cop s'ha desallotjat la concentració de la Jonquera. L'autopista ha quedat tallada a l'altura de Salt en les dues direccions. Els antiavalots de la Guàrdia Civil, preparats amb escuts i cascos, han controlat els extrems de la concentració, mentre els Mossos s'encarregaven dels accesso. Al voltant de les deu, la Guàrdia Civil s'ha retirat

Desenes de vehicles han quedat atrapats. Els concentrats han instal·lat un petit escenari on es fan actuacions i han encès grans fogueres per combatre el fred. 

WhatsApp Image 2019 11 12 at 21.53.50

A les vuit del vespre s'ha fet una crida per fer arribar queviures i material per poder sopar. S'ha organitzat una cadena per fer arribar l'avituallament. La voluntat, segons algunes fonts és passar-hi la nit i completar així els tres dies que havien programat a la Jonquera.

A hores d'ara més d'un miler de persones ocupen la carretera on s'han creuat les proteccions laterals de l'autopista, xarxes metàl·liques i altres materials per muntar barricades, que s'han assegurat amb brides i pedres. 

WhatsApp Image 2019 11 12 at 20.12.50

El tall s'ha posat en marxa quan a les sis de la tarda s'ha desplaçat la manifestació convocada a l'estació de l'AVE de Girona -en protesta per les càrregues de la Jonquera- fins a a Salt, la qual cosa ha provocat un autèntic col·lapse a la capital gironina.