La secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del TSJCat ha desestimat el recurs interposat per la Generalitat de Catalunya per evitar treure la pancarta amb el llaç groc del balcó de Palau

Ahir a la tarda, poc abans que s'acabés el termini per treure el símbol, l'advocat de la Generalitat va presentar el recurs contra les mesures cautelars.

El contenciós ho rebutja i demana a Quim Torra que tregui la pancarta del balcó del Palau de la Generalitat: "Que és propi de les mesures cautelars el seu immediat compliment (art. 134.1 LJCA), cosa que reforça el principi general d'admissió de recursos com el present en un sol efecte (art. 79.1 LJCA), amb exclusió del suspensiu, sense que en aquest cas s'apreciïn motius per exceptuar aquest principi general, ni que l'execució immediata suposi la pèrdua de la finalitat legítima del recurs de reposició".

En la providència, la sala contenciosa administrativa remarca que la llei electoral és clara i que un cop convocades les eleccions, com és el cas, no es poden exhibir segons quins símbols. "Conseqüentment, l'acordat en l'acta dictada en data 19 de setembre de 2019 s'ha de complir en els seus termes i els del requeriment subsegüent", diu el text judicial.

Ara la Generalitat té 5 dies més per presentar un nou recurs.