El TSJC ha rebutjat el recurs de l'advocat de Quim Torra, Gonzalo Boye, per deixar en suspens la sentència del judici que es va fer dilluns a l'espera que la justícia europea resolgui el seu cas.

Boye va presentar en acabar el seu informe final unes qüestions prejudicials que Jesús María Barrientos, que presidia el tribunal, no va acceptar.

El motiu era que no s'havien presentat quan tocava. El Tribunal va estimar que s'havien d'haver presentat abans de les conclusions definitives perquè totes les parts poguessin emetre la seva opinió. Però en fer-ho al final de tot, feia impossible la intervenció de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat. Així doncs, no es van acceptar aquestes prejudicials per elevar el cas a Europa. I per tant, l'endemà la defensa de Torra va presentar un recurs. 

Avui el TSJC, l'ha desestimat. 

 

En la resolució signada ahir pel tribunal, els tres magistrats argumenten que no està prevista la presentació de recursos per aquest tràmit: "No pertoca el que es demana perquè no té lloc cap recurs contra la decisió adoptada, sense perjudici de la seva articulació contra la sentència que posi fi al judici oral, si fos el cas".