El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no ha admès una querella presentada per Vox contra el president del Parlament, Roger Torrent, i els membres de la Mesa d'ERC i JxCat per proposar la investidura a distància de Carles Puigdemont, en concloure que van acabar "acatant" la prohibició del Tribunal Constitucional.

En una interlocutòria, la sala civil i penal del TSJC acorda no admetre a tràmit la querella per prevaricació i desobediència que Vox va presentar contra el president Torrent i els membres de la Mesa del Parlament Josep Costa, Eusebi Campdepedrós, de JxCat, així com Alba Vergés, actualment consellera de Salut, per proposar la investidura a distància de Puigdemont.

Segons el TSJC, els membres independentistes de la Mesa "no van incomplir els mandats del TC", ja que finalment es va procedir a "l'acatament" de la prohibició d'investir Puigdemont. De fet, el TSJC remarca que, davant la impossibilitat de presentar un "candidat no presencial", Torrent va acabar proposant la investidura de Quim Torra, que estava present al Parlament i no tenia cap causa judicial oberta arran de l'1-O.

L'alt tribunal català també exposa a la seva interlocutòria que la querella de Vox podria tenir un "caràcter preventiu" i insisteix que no pot ser admesa, ja que després de la suspensió del Tribunal Constitucional "es va procedir al seu acatament".

La resolució, alhora, remarca que Torrent va assegurar posteriorment que Puigdemont era i continuaria sent el candidat a presidir la Generalitat, però que "cap tribunal ha de decidir qui és el pròxim president", així com que buscaria una fórmula per "preservar" els drets del mateix Puigdemont perquè la seva investidura pogués ser efectiva.