La magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Maria Eugènia Alegret ha donat quinze dies als diputats d'ERC al Parlament Josep Maria Jové i Lluís Salvadó perquè dipositin fiances per un valor superior als 6,2 milions d'euros en el marc del processament obert contra ells per desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets.

En concret, a Jové li atribueix dues responsabilitats, i en conseqüència dues fiances. La primera és la relativa a les despeses de la realització del referèndum de l'1-O, per la qual li imposa una fiança de 2,8 milions. La segona, compartida amb Salvadó, és el cost d'un programa tributari, per la qual decreta sengles fiances d'1,6 milions. Jové, doncs, ha de dipositar 4,6 milions.

En el cas del programa tributari, la magistrada considera que ambdós van "planejar que era necessari preparar les estructures d'estat i un adequat finançament" per quan Catalunya fos independent. En concret, a Salvadó se l'assenyala com a "responsable d'idear" un programa per homogeneïtzar els processos i mecanismes interns dels tributs i cotitzacions socials que ingressava el sector públic o la Generalitat a l'Estat. Aquest pla, però, no es va executar.

Les parts tenen ara un termini de tres dies per interposar recurs a la resolució de la magistrada, signada el 28 de febrer.