El TSJC no admet a tràmit la querella presentada per l'Asociación de Juristas Europeos Pro Lege (PROLEGE) contra el president de la Generalitat Joaquim Torra per col·laboració amb banda armada, tinença il·lícita d'explosius i estralls terroristes, vinculada a l'operació Judes.

El tribunal català no veu indicis de delicte. Tampoc en la manca de denúncia a les accions de Tsunami Democràtic per part del president de la Generalitat: "No es descriu o aporta cap principi de prova sobre que el Sr. Torra es trobi darrere de la marca Tsunami Democràtic (tampoc consta que la policia hagi presentat cap atestat sobre la qüestió) ni de les protestes violentes que van tenir lloc a Barcelona l'octubre de 2019, atribuïdes als anomenats CDR, i a què es refereixen les informacions periodístiques que s'acompanyen. Tampoc es relaten en la denúncia dels concrets missatges o consignes que el Sr. Torra hauria fet incitant o donant suport a la comissió d'alguna de les conductes que es descriuen en l'article 557 bis de l'CP per més que trigués a condemnar els fets violents que van tenir lloc. Evidentment el silenci no té a veure amb la conducta proactiva a la qual es refereix l'article 559 de l'CP".

 

 

La sala es declara competent per admetre la querella i analitzar el cas, però davant la manca de proves de delicte no l'admet i arxiva la causa: "La querella no fa res més que relatar les informacions periodístiques sorgides –pel que sembla– de filtracions il·lícites de la causa que està sota secret de sumari, sense que el querellant aporti cap altre principi de prova, o element objectiu que permeti valorar la existència dels delictes dels quals s'acusa el querellat ni el magistrat que investiga la causa penal objecte de la querella hagi considerat que existeixen indicis delictius i elevada la corresponent exposició raonada en aquest Tribunal".