El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha arxivat la causa contra la diputada i regidora de Pineda de Mar Mònica Palacín (ERC) per coaccionar hotels que allotjaven policies nacionals l'1-O. El tribunal sosté que un cop revisat el contingut de la investigació del jutjat d'Arenys de Mar, no s'adverteix cap fet per part de Palacín amb caràcter delictiu.

La querella que ha donat lloc a aquesta causa la va presentar la Fiscalia de Delictes d'Odi als jutjats d'Arenys contra Palacín i contra tres tinents d'alcaldia, tots del PSC, a més de contra el cap de la policia local. Els acusa dels delictes de coaccions i falsedat en document oficial. El jutjat d'instrucció va admetre la querella a tràmit però es va inhibir pel que fa a Palacín, ja que és diputada, i per tant aforada. 

Els magistrats argumenten que Palacín només va estar present en una reunió amb un responsable d'un hotel perquè es va trobar a les portes de l'establiment amb el primer i segon tinents d'alcaldia i el cap de la policia local, que anaven a parlar amb el director per demanar-li que tanqués l'hotel. Ella s'hi va afegir a la trobada, però no va intervenir. El TSJC atribueix la seva participació a una trobada "casual", el que permet "descartar raonablement que fos coneixedora del propòsit de la cita". Va tenir un "comportament passiu, sense intervenir directa o indirectament en la conversa", conclou.