Fa tot just deu dies que va néixer el segon fill de Jordi Cuixart. Llavors, el Tribunal Suprem va autoritzar-lo a sortir sis hores de la presó per poder assistir al part. Després d'aquell breu permís, ara l'alt tribunal s'oposa que el president d'Òmnium Cultural pugui acompanyar el seu fill a la revisió pediàtrica corresponent. Així ho denuncia l'entitat que presideix.  

Cuixart havia sol·licitat el permís agafant-se a la Llei Orgànica General Penitenciària que dona al jutge un marge d'interpretació a l'hora de decidir accedir a aquest tipus d'autoritzacions. El Suprem, però, li va comunicar aquest dimecres que "no pertoca". Segons l'equip jurídic de Cuixart, entre la jurisprudència consultada hi consten permisos per assistir al casament d'un fill, posar flors a la tomba dels pares o anar a la comunió d'una filla. 

El líder d'Òmnium, que d'aquí a pocs dies farà dos anys que està en presó preventiva, avisa des del centre penitenciari de Lledoners que no està disposat a renunciar ni a la responsabilitat com a pare en la criança del nadó, ni a defensar l'interès superior del menor. En aquest sentit, posa de manifest que no es tracta d'un permís que vagi en benefici del pare, sinó del menor. 

Per tot això, Cuixart recorrerà la decisió del Suprem. Té tres dies per fer-ho.