La interlocutòria aquesta setmana del Tribunal d'Slesvig-Holstein desestimant la petició de presó que feia la Fiscalia alemanya contra el president a l'exili, Carles Puigdemont, és de fet un "suggeriment" a Espanya perquè retiri l'euroordre, davant l'evidència que la perdrà, segons ha informat el diari Telepolis, considerat el Politico alemany.

Segons Telepolis, els tres jutges d'Slesvig han estat molt explícits en la interlocutòria en no acceptar cap de les noves proves presentades pel jutge del Tribunal Suprem espanyol, Pablo Llarena, especialment vídeos de l'1-O. Consideren que no modifiquen en res el procediment i que només responen a "conductes individuals". La interlocutòria deixa clar que, si Espanya no presenta una novetat determinant fins ara no prevista, no s'acceptarà l'acusació rebel·lió perquè no hi ha violència que la justifiqui. I també dona a entendre que pot succeir el mateix respecte a l'acusació de malversació per a l'organització del referèndum de l'1-O. Això seria de gran transcendència, perquè l'acusació de malversació és "l'única que resta".

També en aquest segon suposat delicte hi ha problemes per argumentar-lo. "Ara les coses estan encara més negres per a Llarena i Espanya [respecte a la suposada malversació]. El Tribunal també hi expressa dubtes. El material que han aportat en les darreres setmanes les autoritats espanyoles és contradictori. I segons la llei alemanya una investigació criminal podria tenir un resultat bastant dubtós, ha escrit el Tribunal", recorda Telepolis. Afegeix en aquest sentit les declaracions del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, descartant que fons públics anessin a parar al referèndum, quan la Generalitat ja tenia els comptes intervinguts.

Telepolis pronostica que després de la "debacle" que va suposar a Espanya el cop de porta de la Justícia belga, per un afer de forma, encara se'n pot produir un altre "de més gran" a la Justícia alemanya, perquè tractarà el fons de l'assumpte. Això és el que preveu que succeirà "si Llarena no retira l'euroordre, en haver perdut tota esperança". Segons Telepolis, això és precisament el que "suggereix fer amb tota claredat" el Tribunal alemany al magistrat del Suprem, emprendre la retirada. "A Espanya li sagna el nas a Alemanya per Puigdemont", titula el diari.