Nou cop de porta del Tribunal Constitucional, que suspèn ara la comissió sobre la violació de drets fonamentals l'1-O creada pel Govern de Carles Puigdemont justament el 2 d'octubre, dia després la celebració del referèndum.

L'Alt Tribunal l'ha fet en admetre a tràmit el recurs del govern del PP i, en fer-ho, queda anul·lada automàticament.

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, ja va sol·licitar a l'Advocacia de l'Estat que excercís accions legals contra l'acord del Govern pel qual es crea la Comissió especial sobre la violació de drets fonamentals a Catalunya, “amb la finalitat de restablir l'ordre constitucional i legal". 

 

Rebuig dels jutges

Quatre associacions de jutges i tres de fiscals, que representen la pràctica totalitat del sector, van rebutjar la decisió del Govern de crear una comissió especial d'investigació de les violacions dels drets fonamentals per ajudar les víctimes de la violència policial desfermada l’1 d’octubre.

En un comunicat conjunt, les set associacions volen “deixar constància” del seu “rotund rebuig” a la comissió d’investigació entenent que es tracta d’un “òrgan innecessari”, ja que al seu parer “els drets fonamentals i llibertats públiques estan plenament reconegudes per la Constitució i la llei”.