Francisco Franco Martínez-Bordiu, Francis, el net gran del dictador Francisco Franco s’ha lliurat definitivament d’anar a la presó per l’atropellament de dos guàrdies civils l’any 2012 després que el Tribunal Constitucional no hagi admès a tràmit el recurs d’empara presentat per un dels agents.

El Constitucional tanca així, segons explica El País, el procés judicial contra Francis Franco, que el va ser condemnat a dos anys i cinc mesos de presó pels delictes d’atemptat a l’autoritat i conducció temerària per un jutjat de Terol. Després, però, va ser absolt per l’Audiència Provincial.

Els fets van passar el 30 d’abril del 2012, quan dos agents de la Guàrdia Civil van donar l’alto a un vehicle que circulava en sentit contrari i amb els llums apagats per la N-234. El conductor es va donar a la fuga i va ser perseguit durant 30 quilòmetres pels agents, que finalment el van poder detenir el vehicle.

Un dels ocupants del vehicle va encanonar els agents amb una escopeta mentre el conductor va envestir, fent marxa enrere, la patrulla policial i va ferir un agent. El vehicle va ser localitzat hores després i es va comprovar que estava a nom d’una societat propietat del fill de Francis Franco.

Poc creïble

El jutjat de Terol va condemnat Francis Franco, després que un dels agents reconegués el net del dictador com el conductor del vehicle. Per contra l’Audiència de Terol va considerar que la sentència era poc creïble ja que el net del dictador va assegurar que aquell dia era a Madrid. Ara el Constitucional entén que el recurs d’empara presentat per un dels agents no té “la especial transcendència constitucional” que exigeix la llei perquè l’alt tribunal estudiï el cas.