El Tribunal Constitucional desestima per unanimitat el recurs de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell contra la seva presó provisional. El TC és ferm i avala la decisió presa pel magistrat del Suprem Pablo Llarena en el cas del procés en la interlocutòria del 13 de març del 2018, i posteriorment la de la sala penal del 17 de maig del mateix any que va ratificar la decisió. En l'escrit, el Constitucional descriu les accions de Forcadell com a presidenta del Parlament "d'actes d'instrumentalització criminal de les institucions públiques" i argumenta que les seves accions "no podien suposar un exercici de drets absoluts i il·limitats".

A més, també veuen en Forcadell risc de fuga atesa "l'acreditada facilitat amb què es pot canviar de domicili familiar en l'àmbit de la Unió Europea" i ho argumenta perquè considera que compta amb tota una xarxa perfectament preparada "gràcies a l'auxili de l'estructura internacional que tenen els processats". Una explicació que es basa en l'exemple dels exiliats polítics. 

El TC no veu en cap cas una vulneració dels drets de Forcadell i desestima que estigui privada de "llibertat ideològica, d'expressió, participació i representació política". A més, lloa la sentència final, ja que es fonamenta en un "fi constitucionalment legítim a causa de la naturalesa del delicte i la gravetat de la pena". Per tot això, avalen els 11 anys i sis mesos de presó i la mateixa pena per inhabilitació absoluta per delicte de sedició.