L'advocat Gonzalo Boye està de celebració després que el Tribunal d'Apel·lació de Brussel·les hagi ordenat tornar a investigar si es va espiar el president a l'exili Carles Puigdemont col·locant als seus cotxes dues balises de seguiment.

Segons ha explicat el mateix advocat a El Nacional.cat, el tribunal ordena tres dil·ligències: interrogar a la representant de l'empresa italiana que va vendre les balises, interrogar els representants de tres empreses que van vendre part dels components de les balises i identificar els usuaris d'una sèrie de telèfons.

L'ACN explicava el passat mes d'abril que, a través de fonts properes a les investigacions de la policia belga sobre aquest assumpte, havia pogut saber que el primer dispositiu de seguiment es va col·locar al Renault Espace durant el matí del 2 de febrer de 2018 mentre era a l’aparcament de l’establiment. El segon s’hauria col·locat dos dies més tard, el 4 de febrer, al mateix hotel.

Els experts belgues van determinar que es tractava de dispositius “sofisticats” que abans de ser col·locats es van preparar a nivell tècnic amb “material d’alta qualitat i per mans expertes”, probablement, segons les investigacions, a la zona d’Arquennes, un municipi a vint minuts de Waterloo i a quaranta de la capital.