La jutge i portaveu del Tribunal de Schleswig-Holstein Frauke Holmer ha manifestat a El Nacional que estan a l'espera que la justícia espanyola informi oficialment que ha retirat l'euroordre contra el president a l'exili, Carles Puigdemont, abans de cancel·lar-la formalment. La comunicació s'ha de fer en alemany.

"Encara no hem rebut cap comunicació oficial sobre l'aixecament de l'ordre de detenció europea. Per aquesta raó, l'ordre de detenció contra el senyor Puigdemont segueix existint a hores d'ara. El senyor Puigdemont no pot sortir d'Alemanya fins que s'hagi aixecat l'ordre d'extradició", ha manifestat la portaveu.

La fiscalia de Schleswig-Holstein s'ha expressat en termes similars i ha indicat que està a l'espera de l'acta del Tribunal Suprem espanyol (TS) de retirar l'euroordre per, al seu torn, sol·licitar la seva cancel·lació formal al Tribunal d'aquest land alemany.

Així que estigui en el seu poder la comunicació, la fiscalia "sol·licitarà de manera immediata" al Tribunal de Schleswig-Holstein la cancel·lació, i, "previsiblement", seguirà una resposta positiva d'aquest tribunal.

La portaveu de la fiscalia, Wiebke Hoffelner, ha declinat aventurar terminis en què es poden completar aquests passos i ha recordat, a més, que Puigdemont està en llibertat condicional a Alemanya, d'acord a la decisió adoptada pel Tribunal del land, el passat 12 de juliol, de rebutjar la seva entrega a Espanya per rebel·lió.