Xavier Trias, exalcalde de Barcelona i líder de la candidatura TriasxBCN, no descarta un futur pacte entre Junts per Catalunya i el PSC després de les eleccions catalanes del 12 de maig. "No ho descarto mai. El problema és per fer què", ha apuntat en una entrevista a Europa Press, on ha afegit: "Sempre has d'estar obert". Segons Trias, un possible acord amb els socialistes ha de partir de la premissa que Junts és independentista i de la necessitat de buscar els mecanismes perquè els catalans siguin cada dia menys dependents, aquesta és l'"obsessió".
 

🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, possibles candidats i tota la informació


"La independència és una aspiració, però l'aspiració màxima és no ser dependents", ha subratllat, tot i que ha reconegut que sempre hi haurà certes dependències en formar part d'Europa. Tanmateix, el polític de Junts ha remarcat que hi ha coses que no poden ser: "No pot ser que el delegat del Govern tingui un rang superior a un conseller. Si l'autoritat màxima de l'Estat a Catalunya és el president de la Generalitat, no sé què fa un delegat del Govern a Catalunya. L'hauríem d'eliminar ja".

Lideratge de Carles Puigdemont 

Trias ha reivindicat la importància que hi hagi lideratges forts capaços d'alinear posicions diferents en una formació i d'actuar amb unitat, creu que això ho personifica Carles Puigdemont. És per això que l'exalcalde de Barcelona ha defensat que hauria de presidir el partit. "No soc jo qui ho decidirà, però és evident que jo soc molt favorable que aquest partit el presideixi el senyor Puigdemont. Hi ha d'haver un que mani, i que quedi clar que mana. I això no significa ser autoritari. Hi ha d'haver una persona que ho tingui clar i digui, això va per aquesta via", ha subratllat.

La presència de Trias a l'Ajuntament 

Preguntat per quan marxarà de l'Ajuntament com va apuntar fa mesos, Trias ha apuntat que amb la nova convocatòria d'eleccions no pensa marxar. "No me n'aniré al mig de les eleccions, però això ja està encarrilat", ha afirmat. Un cop marxi, Trias ha assegurat que quedarà de president del grup municipal l'actual portaveu, Jordi Martí, i dona "menys d'un any" per decidir un futur candidat entre els regidors —que creu que ha de ser algú amb vocació de permanència— perquè diu que no poden esperar a decidir-ho quan quedi poc per a les pròximes eleccions. Ha assegurat que el grup municipal "ja està ordenadíssim" i considera que el futur pacte de govern al consistori dependrà del resultat de les eleccions catalanes, encara que creu que el PSC i ERC ja tenen emparaulat un acord per governar.

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!