El líder del Grup Municipal Demòcrata -aquest divendres el partit va anunciar la seva voluntat de deixar de dir-se CiU-, Xavier Trias, ha descartat que CDC hagi rebut retribucions econòmiques a canvi adjudicacions: “Estic convençut que CDC no ha rebut mai diners a canvi d’adjudicacions públiques”.

En una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, Trias ha trencat una llança en favor de l’ex tresorer de CDC, Andreu Viloca, després que l’anàlisi de l’agenda electrònica personal hagi rebel·lat “reunions sistemàtiques” amb empresaris. Preguntat sobre si “posa al mà al foc per Viloca”, Trias ha respòs que “com a persona súper honesta, sí”.

“El primer que s’ha de fer és demostrar que són veritat totes les sospites al voltant del 3%. Pot destrossar a la gent per sospites falses”, ha insistit Trias, alhora que ha demanat que sigui la justícia qui demostri que “has delinquit”.

Trias també ha parlat de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol: “Pujol està trist perquè és conscient del mal que ha fet”. El president del grup municipal també ha revelat que fa “molt de temps” que no veu a l’exdirigent d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida.

Procés

Trias també ha parlat del procés sobiranista que viu Catalunya: “Quan tu decideixes trencar, també trencaràs teixint ponts”. Al mateix temps, l’exalcalde de Barcelona ha reivindicat el paper del seu partit per aconseguir que l’Ajuntament s’adhereixi al Pacte pel Referèndum: “Hem aconseguit que l’Ajuntament tingui una posició clara i potent a favor del referèndum”.

El dirigent demòcrata ha qualificat com a “humiliant” el grau de dependència que, en molts casos, té Catalunya amb l’Estat i ha declarat que no podrà anar a Madrid a donar suport al diputat, Francesc Homs, en el judici que afrontarà a partir d’aquest dilluns.

Refundació del partit i política municipal

Sobre la refundació del partit i el canvi de nom, Trias s’ha mostrat taxatiu: “El partit d’ara no és el mateix que CDC, entre altres coses, perquè hi ha molta gent nova”, i ha explicat que el seu partit va perdre l’alcaldia perquè no “vam tenir en compte la caiguda del PSOE”.

Trias també s’ha pronunciat sobre una possible caiguda electoral del partit: “Si fas les coses pels vots, t’equivoques. Les has de fer tenint conviccions profundes”, alhora que ha demanat tenir “generositat” a aquell qui guanya les eleccions.

El líder del partit municipal ha criticat la gestió de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en el top manta i ha parlat d’efecte crida: “És massa permissiva”, ha insistit. Trias també ha demanat al Govern municipal crear habitatge públic “per llogar-lo a preu assequible”.