Xavier Trias, exalcalde i candidat a l'alcaldia de Barcelona, ha carregat contra la forma en què l'alcaldessa Ada Colau va arribar a l'Ajuntament l'any 2019. En un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum a l'Hotel Palace de Barcelona, Trias ha recordat com Colau i el PSC van pactar per formar govern deixant de banda al guanyador dels comicis: Ernest Maragall, el candidat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Ha denunciat tàctiques com aquestes i s'ha preguntat si de ser ell el guanyador de les pròximes eleccions municipals es trobaria en aquesta situació. "Jo crec que és una vergonya", ha sentenciat recordant el pacte entre els comuns i el PSC

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

Per la seva banda, Trias ha subratllat que ell faria alcalde els candidats del PSC i d'ERC si aquestes forces són les més votades, però s'ha qüestionat si ell rebria el mateix tracte en cas de ser el vencedor. "Si passa el que passarà i és que jo guanyo les eleccions, els pregunto a vostès si em faran alcalde de Barcelona o si es tornaran a fer coses estranyes com es va fer amb el senyor Maragall?", ha preguntat el candidat. Ha subratllat que la manera en què se li va impedir ser alcalde al candidat d'ERC és quelcom que "hauria de fer-los caure la cara de vergonya a la senyora Colau, però també al PSC". Finalment, ha afirmat que espera que no es repeteixin aquestes situacions. 

🟡 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

Trias també ha remarcat les seves línies vermelles després de les eleccions. Si bé s'ha mostrat disposat a fer alcaldes als candidats del PSC i ERC si són els guanyadors dels comicis, no pensava seguir la mateixa via amb l'alcaldessa Ada Colau. "Si guanyés la senyora Colau, no la faria alcaldessa", ha sentenciat. Trias ha presentat les pròximes eleccions com una decisió de "cara o creu", entre el seu model i els dels comuns. "Les eleccions del 28 de maig confronten dos models, l'actual, el d'una ciutat que no funciona i el nostre. Només hi ha aquestes dues opcions".

Enquestes a favor de Trias 

Les enquestes juguen a favor de la candidatura Trias per Barcelona. L'exalcalde ha parlat del sondeig GAPS feta per a Junts per Catalunya, al qual ElNacional.cat ha tingut accés, on es mostra com guanyaria folgadament amb un ventall de 13 a 14 regidors. Trias ha comentat la seva confiança en la fiabilitat del sondeig, però ha bromejat comentant: "Segur que no se'ls ha anat la mà?".

Tot i això, ha destacat que aquesta mena d'enquestes el posen molt content i il·lusionen de cara a la campanya electoral. Trias ha explicat que amb les seves trobades amb els veïns de la ciutat s'adona que és molt possible que els sondejos siguin encertats, ja que percep un gran rebuig a l'actual govern municipal. "Soc rebut amb gran entusiasme i això em fa pensar que els sondejos no han de ser falsos. Fins i tot, quan vaig guanyar, no em trobava en aquesta situació".  

La resposta a la persecució de l'Estat

Preguntat sobre si confia que s'investigui la persecució a la qual el va sotmetre la policia patriòtica, Trias ha respost contundent: "Com vol que confiï? Quants anys fa d'això? Declaracions, entrevistes, s'autograven dient barbaritats... i que ha passat? Quin jutge ha actuat?" El candidat a l'alcaldia de Barcelona ha afirmat que no confia en la justícia i, un cop ha quedat demostrat que tot plegat era fals, la seva preocupació se centra en el fet que "no torni a passar mai més".