El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat aquest dimecres que el seu departament implantarà la doble plataforma entre València i Castelló que, segons la planificació actual del ministeri, es licitarà a partir del 2019.

Segons paraules del propi ministre, aquesta actuació, unida a la construcció del túnel passant a València, permetrà la reducció del trajecte entre la capital del País Valencià i Barcelona a tan sols dues hores.

De la Serna ha fet aquest anunci durant la seva visita a Castelló de la Plana, on ha explicat les pròximes actuacions del seu ministeri per al Corredor Mediterrani. El pressupost per la plataforma ferroviària d’ample internacional de doble capacitat entre València i Castelló serà de 1.170 milions d’euros. Un cop enllestida, el trajecte entre Barcelona i Alacant serà de 3 hores i d’una hora i 35 minuts de Castelló a Barcelona.

El ministre ha explicat que una vegada que entri en servei la via amb tercer carril entre València i Castelló, prevista que s’iniciï el quart trimestre del 2017, Adif començarà amb les obres a l’altra via d’aquest mateix tram per incorporar també el tercer carril.