El conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, ha manifestat en una entrevista al diari italià La Stampa, que amb la possible inhabilitació del president Quim Torra per una pancarta, la Justícia espanyola "vol reemplaçar els votants". 

"No s'ha vist mai a cap país europeu que un tribunal destitueixi un president electe, que a més va sortir de les eleccions amb més participació de la història de Catalunya. I tot això no pas per corrupció, sinó per haver penjat una pancarta", ha indicat. Segons Tremosa, el possible cessament del president català, si es confirma, contindrà un missatge evident: "Podeu votar el que vulgueu, però després nosaltres decidirem". "Ja ho hem vist amb Carles Puigdemont, Jordi Turull i Jordi Sànchez", ha afegit, als quals se'ls va vetar ser escollits presidents després dels comicis.

tremosa la stampa

 

Tremosa critica en l'entrevista l'anunci del govern espanyol de començar a estudiar un indult dels presos polítics, i no li dona cap credibilitat. "L'oferiment és propaganda, e’ fumo negli occhi (fum als ulls)", afegeix. "Sánchez ha estat al govern més de dos anys sense fer-hi res concret. Ara es treuen de la màniga això del perdó, que és un procés molt llarg, i al final es descobrirà que per algún impediment del Poder Judicial serà impossible concedir el perdó. Així que entenc que és un truc", ha indicat.

Durant l'entrevista, el conseller defensa que, tot i la Covid, l'economia catalana té fortalesa, i ha sectors que estan forts. "Hi ha sectors com el turisme que tenen enormes dificultats, però d'altres com l'agroalimentari i el químic van molt bé", indica.

També apunta que la pandèmia del coronavirus per ara només ha obligat a tancar l'1% de les escoles catalanes, i ha assegurat que l'acció del Govern contra la crisi sanitària ha funcionat bé.