L'eurodiputat del PDeCAT, Ramon Tremosa, ha acceptat aquest divendres la candidatura de l'exministre d'Economia Luis De Guindos a la Vicepresidència del Banc Central Europeu (BCE): "Em sembla bé. No tinc cap objecció i espero que pugui fer un bon treball".

En un esmorzar-col·loqui a la seu de la CE a Barcelona, ha dit que De Guindos va obtenir l'aval de l'Eurocambra "pels pèls" i que la decisió de l'Europarlament no és vinculant.

Ha afegit que De Guindos tenia complicat l'aval de l'europarlament per no ser dona i per ser ministre, ja que, segons Tremosa, els països del nord d'Europa no veuen amb bons ulls que un ministre s'assegui a la taula del BCE.

També ha explicat que li va advertir que, mentre mantenia la cartera d'Economia presentant-se al càrrec, estava "erosionant la presumpció d'innocència del BCE, que era una cosa sagrada", és a dir, la independència de la institució.

Normalment els candidats al BCE surten dels bancs centrals estatals, com el Banc d'Espanya, i, en cas d'haver ocupat un ministeri, se'ls demanava que estiguessin un temps fora del mateix abans d'assumir el càrrec al BCE.

A l'espera de saber quines carteres mantindrà De Guindos a la Vicepresidència del BCE, Tremosa espera "treballar amb ell com amb els altres membres" de la institució, i ha vaticinat que ho tindrà difícil perquè arriba un moment a Europa de tocar els tipus d'interès, la qual cosa l'eurodiputat assumeix que es traduirà en més retallades.

"No tindrà un treball fàcil. És important que Espanya recuperi la cadira que va perdre el 2012, per la qual cosa només queda desitjar-li bona sort i bon treball", ha dit després d'avalar el rescat bancari que va protagonitzar l'executiu a Espanya.

Govern

Preguntat sobre les dificultats per formar un Govern a Catalunya, ha destacat que "ara és el normal, com ha succeït a Alemanya, on han trigat sis mesos, o a Espanya, on gairebé un any".