El Consell d'Informatius de TVE acudirà aquest dimecres al Parlament Europeu per demanar que avaluï si la corporació compleix "els principis d'objectivitat, pluralitat i imparcialitat" als que està obligada com a mitjà públic. Els treballadors tenen per objectiu denunciar la situació d'indefensió que pateixen davant els casos de manipulació informativa, segon publica Vertele.

La visita dels treballadors a les institucions europees arriba després que, el passat 22 d'octubre, la Comissió de Peticions de l'Eurocambra acceptés una sol·licitud del Consell d'Informatius que encarregava un informe a la Comissió Europea i un altre a la Comissió de Llibertats, Justícia i Afers de l'Interior perquè avaluessin si es compleixen "els principis d'objectivitat, pluralitat i imparcialitat". 

La televisió pública espanyola, així com la resta de mitjans públics, es regeix tant per la legislació espanyola com per la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea

Els treballadors de TVE han denunciat en diverses ocasions el tractament informatiu d'algunes notícies, moltes de les quals referents al procés, perquè consideren que no s'ha fet sota els principis de l'objectivitat i la pluralitat. Entre les últimes polèmiques hi ha la cançó de l'Exorcista que van posar per acompanyar unes imatges del president Carles Puigdemont.