El Consell Professional i el Comitè d'Empresa de Catalunya Ràdio han avisat que "no reconeixeran l'autoritat" d'un nou director de l'emissora fruit de l'aplicació del 155. "Rebutgem la possibilitat que s'assigni la direcció d'aquest mitjà a una persona aliena que no hagi passat el tràmit de ser proposat pel consell de govern" de la CCMA i que "ni tan sols estigui avalat pel Parlament, defensa el comunicat. Els representants dels treballadors rebutgen que el govern espanyol es salti "tots els tràmits democràtics i legals" i ho titllen "impropi d'una democràcia". El comunicat exigeix que l'apartat de l'acord que es refereix al servei públic de comunicació audiovisual "quedi suprimit del text que se sotmeti a votació al Senat".

“La possibilitat que des del govern espanyol s'esculli, saltant-se tots els tràmits democràtics i legals, un nou director de Catalunya Ràdio ens sembla impropi d'una democràcia. Si això passés (...) "no tindrem més remei que no reconèixer la seva autoritat", afirma el comunicat que han fet públic per valorar l'anunci del 155.

Els professionals de l'emissora consideren un "insult a la professionalitat de tots els treballadors de Catalunya Ràdio" les referències a la "informació veraç, objectiva, equilibrada i respectuosa amb el pluralisme polític, social i cultural"

Remarquen que la informació que transmeten "sempre, sempre, sempre ha estat, és i serà veraç, objectiva i equilibrada", i recorden els informes del CAC i les enquestes del CEO i del CIS. Pel que fa als àmbits social i cultural, "posar-ho en dubte és una ofensa que reclamem que es rectifiqui de la manera més ràpida i convincent possible".

En el comunicat també rebaten les referències a "l'equilibri territorial", i en aquest sentit apunten a "l'absolut desconeixement per part dels membres del Consell de Ministres de la nostra feina dia a dia". També remarquen, en referència als valors constitucionals, que la llibertat, la igualtat i la democràcia són tres valors que "ens guien en la nostra feina a cada instant".