El personal que treballa en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) estan en peu de guerra. La crisi del coronavirus els ha obligat a desplegar un dispositiu sense precedents per tal de donar servei les 24 hores dies. Estan, denuncien, saturats, molestos per la pressió i pel fet de treballar un munt d’hores extra que, asseguren, no els pagaran.

Segons informa La Razón, aquesta situació es coneguda pel govern de Pedro Sànchez, que els ha fet arribar una nota on els recorden la confidencialitat de les comunicacions entre els ministeris i ells.

Treballant més que mai

Els encarregats de editar i publicar el BOE, que ara estan fent teletreball, denuncien que estan treballant més que mai i amb el mateix personal. Abans de la crisi del coronavirus treballaven de dilluns a divendres, ara també ho han de fer els caps de setmana. I no els han dit com els compensaran. A banda del butlletins diaris, fins ara han publicat 16 d’extraordinaris, molts dels quals arriben en diumenge o a partir de les 12 de la nit, denuncien.

El centenar de treballadors del BOE ara treballen des de casa, fet que ha obligat a extremar les mesures de seguretat per evitar filtracions i que siguin víctimes de hackers. Treballen, denuncien, sota pressió. “Ens demanen que treballem ràpid perquè surti el més aviat possible sigui l’hora que sigui”, afirmen. Retreuen al govern espanyol que a vegades els culpin del retard en la publicació de les disposicions, quan només triguen uns 45 minuts des que reben els documents. La culpa, afirmen, es que triguen enviar-los els originals, carregats en ocasions de faltes d’ortografia.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.