Un treballador holandès ha demanat a crits al primer ministre del país, Mark Rutte, quan se l'ha trobat en una planta de tractament de residus, que no doni diners a Espanya per al pla Marshall que reclama el president espanyol, Pedro Sánchez, arran del coronavirus. "Sisplau, no doneu diners als espanyols ni als italians!", ha deixat anar el treballador. 

Rutte ha assentit a les paraules i ha aixecat el dit polze amb la mà. "No, no recordo [haver fet] això", ha indicat. I llavors el treballador ha enfilat cap al seu camió.

L'escena s'ha produit durant la inauguració d'una nova planta de reciclatge als afores de La Haia.

Clica la imatge per veure el moment, a partir del minut 1:38.

Mark Rutte planta residus NOS tv

Holanda és el país que s'ha mostrat més reticent als coronabonus i a les ajudes extraordinàries a Espanya, perquè considera que és un país "malgastador". A més de Rutte, qui s'ha oposat amb més rotunditat a aquestes ajudes és el ministre de Finances, Wopke Hoekstra.

Hoekstra es va indignar en una trobada per videoconferència amb els seus homòlegs europeus, al mes de març, per analitzar aspectes econòmics del coronavirus, a causa del malgastament que creu que van mostrar Espanya i també Itàlia. A la trobada s'hauria posat de manifest que Alemanya i Holanda han acumulat durant els darrers anys marge pressupostari, però en canvi Espanya i també Itàlia no ho han fet.