El president Carles Puigdemont ha proposat al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, apuntar-se a la seva llista per a les eleccions del 21-D, Junts per Catalunya, segons assegura El Confidencial. Tot i això, el major ja ha anunciat que declina la proposta, ho ha avançat El Món a RAC1. 

De fet, amb un missatge enviat a Jordi Basté i que el periodista ha llegit en directe, assegura que no va deixar que li fessin la proposta.

“En relació amb aquesta notícia d’‘El Confidencial’, he de dir que no vaig deixar ni que em fessin la proposta. A una persona que em va dir que volien contactar amb mi li vaig respondre: ‘Que ni em truquin’. No he fet política mai ni la faré. He estat un professional de la policia i això penso seguir sent”

El rotatiu indicava que l'oferta presentada pel president incloïa una reflexió jurídica: que al major li convenia estar aforat i que la seva causa no depengués de l'Audiència Nacional com fins ara. Trapero està sent investigat per un delicte de sedició i, de fet, la jutge Lamela va aplicar-li mesures cautelars com la retirada de passaport i l'obligació de comparèixer periòdicament davant les autoritats judicials. 

En la mateixa línia, el magistrat Pablo Llarena va començar aquest dimarts els tràmits per quedar-se la causa contra els consellers empresonats que ara hi ha a l'AN. De retruc també acabarà al Suprem el cas de Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i el major dels Mossos, perquè la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela va agrupar en la seva causa la dels consellers.