L'advocat Jaume Alonso Cuevillas també veu una "trampa" en l'escrit de l'Advocacia de l'Estat que defensa que Oriol Junqueras té immunitat com a europarlamentari encara que estigui condemnat per sentència ferma i demana que pugui exercir com a eurodiputat en espera del suplicatori al Parlament europeu. 

En un fil al seu compte de Twitter, Cuevillas sosté que, tot i que l'Advocacia de l'Estat demana al Tribunal Suprem que permeti a Junqueras ser eurodiputat, hi ha una "trampa" perquè "el govern espanyol en funcions quedi bé amb ERC".

El parany, segons Cuevillas, és a la pàgina 6 de l'escrit, en què es diu que "la competència per a totes les qüestions electorals europees és de la Junta Electoral Central". A més, l'advocat acusa l'Advocacia de l'Estat d'"indicar el camí": "Que la JEC notifiqui al president del Parlament Europeu la fi del mandat de Junqueras aplicant els articles. 4.4 del Reglament del Parlament Europeu i 13.3 de l’Acta Electoral de 1976". Seguint aquest camí Junqueras quedaria destituït per incompatibilitat i correria la llista d'eurodiputats".

Finalment, Jaume Alonso Cuevillas presenta una sèrie de conclusions que considera que es destil·len de l'escrit de l'Advocacia de l'Estat: "El PSOE compleix amb ERC perquè l’Advocacia demana la llibertat", "es defensa la legalitat de la sentència i ningú s'enfronta al Tribunal Suprem", "es traspassa tota la responsabilitat a la JEC i així el TS se'n renta les mans" i " com que la JEC està dominada pels conservadors, la culpa serà del PP".