El president Carles Puigdemont ja tenia bitllet d’avió de tornada Hèlsinki-Brussel·les. L’ordre de detenció dictada pel jutge Pablo Llarena, però, va fer canviar de plans el líder de JxCat. En comptes de per aire, va decidir fer el trajecte fins a la seva residència de Waterloo per terra, fins que ha estat retingut en creuar la frontera alemanya.

Es tracta d’un llarg recorregut: fins a 2.278 quilòmetres que, per mar i terra, suposa almenys 31 hores de viatge. El trajecte més curt porta d’Hèlsinki fins a la població de Naantali, on pot agafar-se un ferri que connecta amb Suècia, concretament fins a la localitat de Kapellskär. Només aquest trajecte suposa vuit hores.

viatge puigdemont

Un cop a Suècia, Puigdemont probablement va creuar el país fins a Mälmo, a l’oest, després de recórrer uns 700 quilòmetres. Aquesta ciutat està connectada a Dinamarca pel conegut pont d’Øresundm. Després s’hauria mogut fins a la ciutat de Kolding, a la Dinamarca continental, des d’on hauria baixat fins a Alemanya. Ha estat passats uns 40 quilòmetres de la frontera, a Schuby, que el president ha estat retingut per la policia alemanya.

En total, Puigemont ha recorregut uns 1.500 quilòmetres, en prop de 21 hores. Ha estat en quatre països diferents: Finlàndia, Suècia, Dinamarca i Alemanya.