Poc més d’una hora després de la seva arribada a la presó, Roger Torrent ha visitat l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa. El president de la cambra ha arribat a Puig de les Basses (Figueres) pocs minuts després de tres quarts de sis de la tarda. La visita té especial simbolisme perquè Forcadell és la predecessora de Torrent com a segona autoritat del país. El president Quim Torra s’acostarà a la presó de Lledoners, on ja han arribat Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Aquest migdia, Torra i Torrent han fet una declaració institucional al Parlament. Les dues màximes autoritats han assegurat que l’acostament dels presos polítics no és cap “gest polític ni una negociació”, sinó que és una “obligació”. "Què hi fan 9 persones innocents a presó? Avui es posa fi a l'allunyament d'aquests presos polítics, però no a la injustícia i l'aberració de tenir tancats a la presó demòcrates pacífics i honorables", ha advertit el president Torra.

La visita ha durat dues hores. Després ha participat en la concentració convocada per l’ANC, Òmnium Cultural i l’Associació Catalana pels Drets Civils. A més de Torrent, també hi han anat la portaveu del Govern, Elsa Artadi, i els consellers Laura Borràs i Chakir el Homrani.

En una curta intervenció durant l’acte polític, Torrent ha fet una crida a no oblidar els presos polítics i a “no normalitzar la situació”. En aquest sentit, ha recordat que “ser a prop de casa no és ser a casa”. Els manifestants li han respost amb crits de “obre la porta”.