El president del Parlament de catalunya, Roger Torrent, viatja a Bèlgica dilluns que ve i es reunirà amb el president Carles Puigdemont i amb el president del Parlament de Flandes, Jan Peumans, que va generar malestar al Govern de Pedro Sánchez amb les seves crítiques per la situació dels presos polítics.

Segons ha informat el Parlament en un comunicat, Torrent començarà el seu viatge dilluns i serà a Bèlgica fins dimecres, amb una sèrie d'actes a l'agenda.

El president de la cambra catalana visitarà el mateix dilluns el Parlament de Flandes i es reunirà amb Peumans. Aquesta trobada arriba després que el Govern espanyol retirés l'estatus diplomàtic al delegat del Govern de Flandes a Espanya, André Hebbelinck.

Dilluns a la tarda, Torrent es reunirà a la delegació del Govern a Brussel·les amb la delegada, Meritxell Serret, i, tot seguit, es veurà amb Puigdemont i els consellers Antoni Comín i Lluís Puig.

Dimarts, Torrent intervindrà, des d'una sala del Parlament Europeu, en la conferència de l'European Parliamentary Technology Assessment (EPTA), l'organisme assessor de l'Eurocambra en l'àmbit tecnològic i científic, i farà un discurs titulat "Cap a la democràcia digital: oportunitats i desafiaments".

El president del Parlament també mantindrà una reunió amb eurodiputats de diversos països abans de tornar a Catalunya.