Continuen els passos en ferm fins a la investidura definitiva. El president del Parlament, Roger Torrent, iniciarà aquest divendres una nova ronda de contactes amb els diferents grups, després que el president Carles Puigdemont hagi designat Quim Torra com a nou candidat. Torrent, que prèviament ha estat informat pel líder de JxCat, durà a terme la ronda telefònicament, amb l'objectiu de poder anunciar oficialment la nova candidatura aquest mateix divendres i celebrar el ple en els propers dies.

Fins ara, Torrent ha convocat quatre rondes de consultes, durant les quals ha proposat tres candidats: Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull. Després que el Tribunal Constitucional hagi tombat la reforma de la Llei de Presidència, i a pocs dies que expiri el termini màxim del 22 de maig, Torra serà el candidat definitiu a la investidura. Haurà de ser investit en segona volta, per majoria simple, amb les quatre abstencions de la CUP.

 La decisió sobre el quart candidat, que s'ha batejat com a pla D, i sobre el qual s'ha especulat intensament les darreres setmanes, es va posar en marxa en la reunió del grup parlamentari dissabte a Berlín. La proposta va quedar enllestida a començaments d'aquesta setmana després que el president Carles Puigdemont acabés de tancar la proposta amb membres del nucli dur de JxCat, com Elsa Artadi, Albert Batet, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el vicepresident del Parlament, Josep Costa.