El president del Parlament, Roger Torrent, ha demanat aquest matí a Brussel·les al president, Carles Puigdemont, una investidura que permeti un govern efectiu al més aviat possible. El president del Parlament s'ha reunit aquest matí amb Puigdemont i els consellers que són a l'exili en una trobada que no s'ha pogut celebrar a la delegació de la Generalitat a la capital belga perquè el govern espanyol ho ha prohibit. La reunió s'ha hagut de fer finalment al Centre Maurits Coppieters.

"El que convé al país i intentaré provocar és que hi hagi un govern al més aviat possible, efectiu, que pugui treballar des del minut u i així recuperem les institucions", ha explicat Torrent en acabar la reunió.

Ha assegurat que Puigdemont no li ha aclarit si es presentarà o no al Parlament dimarts vinent per participar en el debat d'investidura, però ha insistit en la necessitat de "foragitar el 155 del paisatge polític del país i les institucions".

El president ha subratllat el compromís de defensar els drets polítics dels 135 diputats, inclosos els que són a Bèlgica i en presó preventiva.

Torrent ha emmarcat la reunió en allò que ha de ser "normal i desitjable" entre la primera i la segona autoritat del país per abordar un debat com és el de la investidura. Amb tot, ha hagut d'admetre que la reunió no s'ha desenvolupat precisament amb normalitat. A banda del fet que el president del Parlament s'ha hagut de pagar de la seva butxaca el viatge per entrevistar-se amb el president de la Generalitat, que es troba a l'exili, junt amb quatre consellers, el govern espanyol ha ordenat aquest matí tancar la delegació de la Generalitat a Brussel·les on estava previst celebrar la trobada.

El president del Parlament ha titllat de "molt greu" aquesta situació "anòmala i escandalosa", per la qual cosa ha encarregat als serveis jurídics del Parlament que analitzin la situació perquè considera que s'han vulnerat drets fonamentals del president, dels consellers i del Parlament que representa.