El nou president del Parlament es defineix en el seu perfil de Twitter com a pare, politòleg i urbanista i com a "diputat del Parlament de la República catalana", a més d'alcalde de Sarrià de Ter i militant d'ERC. Moltes declaracions de principis en tres breus ratlles.

Rtorrent

Roger Torrent va néixer el 1979 a Sarrià de Ter. Serà per tant, amb 38 anys, el president més jove del Parlament des de la seva restauració —darrere del també republicà Ernest Benach que va arribar a la presidència amb 47 anys el 2003—. Diputat de la Cambra catalana des del 2012, va concórrer a les darreres eleccions com a número dos de la candidatura d'ERC per Girona.

Va arribar a l'Ajuntament de Sarrià de Ter com a regidor el 1999, i n'és alcalde des del 2007. Governa amb una còmoda majoria absoluta, després de rebre el 70% dels vots a les municipals del 2015.

La darrera legislatura Roger Torrent ha anat guanyant cada cop més protagonisme com a portaveu adjunt del grup parlamentari de Junts pel Sí. Durant la campanya del 21-D, va intervenir en nom d'ERC al debat electoral de TVE, en substitució d'Oriol Junqueras, i els darrers dies se l’ha vist participant en les negociacions amb JuntsxCat i conduint, junt amb Alba Vergés, les negociacions amb comuns i cupaires per a la constitució de la Mesa.

És llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la UAB i màster en Estudis territorials i urbanístics per la UPF.