El president del Parlament ha decidit deixar fora de l’ordre del dia de la reunió de la Mesa d’aquest dimarts la proposta de modificació de la Llei de la Presidència, presentada pel grup de Junts per Catalunya. La decisió de Roger Torrent ha generat molt malestar a les files de JxCat, que vol reformar la norma perquè Carles Puigdemont pugui ser investit a distància. Fonts parlamentàries argumenten que la no inclusió té a veure amb la presentació de dos escrits contradictoris per part de la formació del president.

Aquestes fonts apunten que hi ha dos escrits contradictoris, perquè en un es demana la seva aprovació per lectura única i en un altre per urgència extraordinària. “És incoherent perquè urgència extraordinària és reduir terminis un terç, mentre que lectura única els terminis existents són externs i no es poden reduir”, argumenten sobre la no inclusió.

Per altra banda, es demana la tramitació per lectura única en el mateix document de la proposta de reforma. Les fonts asseguren que per a la lectura única el que cal fer és escoltar la Junta de Portaveus, que no es reuneix fins a la setmana que ve.

“La no inclusió permet a Junts per Catalunya esclarir què demana exactament per no haver-ho de tombar a la mesa per motius formals”, indiquen.