El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha inaugurat aquest dilluns el lloc de Catalunya a la fira World Travel Market de Londres (Regne Unit), que se celebrarà fins al dia 3 de novembre i on ha visitat la vintena d'expositors que en formen part. Durant la visita, Torrent s'ha reunit amb algunes empreses del sector per tal de poder "explicar el país" i la "pluralitat i diversitat de la marca Catalunya". 

La presència del Govern a la fira londinenca pretén promocionar el territori català al mercat britànic, que "tradicionalment representa el segon mercat turístic emissor per a Catalunya" i que el 2019 va generar uns ingressos de 1.943 milions d'euros amb l'arribada de més de 2 milions de turistes britànics. 

 

El conseller Torrent i Ramió a l'estand de Catalunya a la World Travel Market de Londres / Govern

El conseller Torrent a l'estand de Catalunya a la World Travel Market de Londres / Govern

Apropar-se a les xifres prepandèmia

El conseller s'ha mostrat confiat respecte al futur del sector del turisme de cara al pròxim any. Segons ell, s'espera que les xifres del 2022 "s'aproximin" a les prèvies a la covid-19. Les dades que tenim indiquen que es presenta un any molt interessant de recuperació de l'activitat i, per tant, del turisme", ha dit el conseller des de l'estand de Catalunya.

D'altra banda, ha defensat que la recuperació del turisme ve acompanyada d'una "reflexió del model turístic", que ha reivindicat que ha de ser "de qualitat, sostenible i amb perspectives de futur". "La marca Catalunya està consolidada en l’àmbit internacional i després de la pandèmia volem tornar-la a posicionar perquè el 2022 recuperem les xifres que vam tenir el 2019", ha remarcat.

En el WTM, Torrent ha estat acompanyat pel director de l'Oficina de l'Agència Catalana de Turisme de Regne Unit i Irlanda, Aicard Guinovart, així com pel delegat del Govern al Regne Unit i Irlanda, Sergi Marcen, el director de l'Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer, i el director executiu de l'Agència Catalana de Turisme, Patrick Torrent. A més, s'ha saludat breument a l'estand de Catalunya amb la ministra ​d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

Reunions amb empreses del sector

Durant la visita al WTM, el conseller s'ha reunit amb representants de Jet2 i Jet2holidays. Concretament, s'ha trobat amb el seu director, Ricard Querol, amb la cap d'aeroports i organitzacions turístiques, Janice Mather, i el director de sostenibilitat i desenvolupament del negoci, Ian Doubtfire.

 

conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, Jet2 i Jet2holidays World Travel Market de Londres / acnEl conseller Roger Torrent, en una reunió amb representants de Jet2 i Jet2holidays al World Travel Market de Londres / ACN 

 

A l'estand de Catalunya al WTM, Torrent també s'ha reunit amb Tia Jordan, director de Grand Stand Motor Sport, i Laura Price, del departament de comercial d'aquesta empresa. A la trobada també ha assistit l'encarregada de vendes del Circuit de Barcelona Circuit de Barcelona-Catalunya, Lidia Montoro. Posteriorment, s'ha vist amb l'executiva en cap de l'Associació de Viatges Àsia-Pacífic (PATA).

Entre els expositors a l'estand de Catalunya al WTM hi ha Turisme de Barcelona, ACAVE, les diputacions de Barcelona i Tarragona i els patronats de turisme de la Costa Brava i Salou, a més d'Aqua Hotel o 123 Comapreme, entre d'altres.

 

 

Imatge principal: Foto de família amb el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, al WTM a Londres / Govern