El president del Parlament, Roger Torrent, ha defensat la via escocesa com a únic camí per la independència de Catalunya. Ho ha dit sortint de visitar els presos polítics a la presó de Lledoners aquest matí. 

Després de les declaracions del cap del Govern, Quim Torra, on va reivindicar seguir l'exemple d'Eslovènia, el responsable del Parlament ha evitat valorar-ne les paraules i ha insistit que la solució del conflicte i la que "connecta amb el 80% de la població del país" és "cívica, democràtica i pacífica" i que està segur que la resta de grups parlamentaris independentistes ho veu així.

"Hem defensat sempre i seguirem defensant la via escocesa, que és la correcta i la que ens sembla que ens farà guanyar, perquè connecta amb el 80% de la població d'aquest país i aporta una solució democràtica al conflicte", ha assenyalat el dirigent republicà. 

Torrent ha assegurat que no ha abordat amb els presos aquesta qüestió, encara que sí que ha reconegut després que amb Oriol Junqueras han parlat "evidentment de quina és la voluntat i l'opció estratègica d'ERC i quin és el posicionament polític que, al nostre entendre, ha de seguir el moviment independentista".

Torrent ha fet aquestes declaracions després de visitar els presos en vaga de fam a Lledoners, els quals assegura que ha vist "forts i ferms" malgrat que alguns ja fa deu dies que van començar-la.