El president del Parlament, Roger Torrent, ha denunciat a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF) que “membres del Govern català i els dirigents de dues de les grans entitats socials del país són empresonats o a l’exili per la defensa de les seves idees”. Torrent ha exposat davant de parlamentaris de desenes de cambres legislatives com les de França, el Canadà, Bèlgica, Suïssa i Grècia la “regressió de drets i llibertats fonamentals” de l’estat espanyol i ha fet una crida a recuperar les “llibertats democràtiques”.

Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF)

Torrent ha exposat la situació política de Catalunya, tal com va fer la presidenta Carme Forcadell fa un any. “En la reunió de juliol passat, la presidenta Forcadell els informava de les accions judicials que s’estaven emprenent contra ella per haver defensat la llibertat dels diputats a debatre, i ara és en presó preventiva per haver permès el lliure debat en un parlament democràtic”, els ha explicat.

El president del Parlament ha advertit que els empresonaments i l’exili s’emmarquen en “un context de regressió de drets i llibertats fonamentals”, en què “s’ha reprimit violentament ciutadanes i ciutadans que només volien dipositar un vot en una urna” o “s’han dictat ordres de presó contra cantants per les lletres de les seves cançons”. Per això, Torrent els ha traslladat la voluntat de les institucions i la societat catalana de revertir aquesta situació a través del "diàleg polític i les llibertats democràtiques”.

08072018 president mail (1)

En declaracions posteriors a la reunió, Torrent ha destacat la importància d’explicar la situació catalana a parlamentaris d'arreu del món. "Cada vegada hi ha més complicitat a l’hora de demanar una solució política al conflicte polític”, ha assegurat.