El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que Esquerra ha assumit riscos i ho continuarà fent per aconseguir la independència però ha advertit que ningú "demani gestos simbòlics, si no van acompanyats d'una ferma voluntat de fer-los efectius, si no és per arribar fins al final". 

"La República no es construeix amb gesticulacions simbòliques, es construeix amb una majoria sòlida i inapel·lable a favor del projecte que hem defensat", ha assegurat en la darrera jornada de la conferència nacional d'ERC que s'ha celebrat aquest cap de setmana a La Farga de L'Hospitalet.

Després de la polèmica provocada per la carta del president del partit, Oriol Junqueras, des d'Estremera on ahir alertava contra nacionalismes excloents i proclames buides, el president del Parlament ha insistit en el compromís dels republicans amb la República però no amb gesticulacions.

Torrent ha reclamat que tots i cadascun dels passos que es facin han d'apropar a l'objectiu d'aconseguir la independència, "han de servir per avançar i no per empetitir". "No farem cap pas, cap ni un, que per bé que ens sentim quan el fem que ens allunyi de l'objectiu final. En canvi, farem tots els passos que calgui per acostar-nos a la plena llibertat, a la República", ha assegurat.

"La història del nostre partit és una història de responsabilitat, amb els valors que defensem. De responsabilitat i gratitud a tots els que ens han dut fins aquí. I sobre tot al nostre president, la nostra secretària general i els companys que ho han donat tot perquè poguéssim ser on som", ha assegurat només començar.

Ha recordat el compromís dels militants amb una llarga trajectòria i que "passi el que passi" seguiran endavant. "No hi ha acte més compromès que seguir caminant sempre. És l'acte de responsabilitat més gran que podem fer", ha reblat.

"Com hem fet sempre. No ens hem amagat mai. No ens hem rendit mai. No ens hem acovardit mai", ha assegurat: "Per això vam ajudar intensament a les espatlles d'1-O. que és gràcies a tot un poble i també gràcies als homes i dones d'ERC".

Torrent ha subratllat que els homes i dones d'aquest partit vam assumir "el paper que tocava, però també les responsabilitats". "L''1-O és de tot el país, però nostre també i no hi renunciarem mai", ha reblat.

"Hem vingut a guanyar i farem el que calgui per guanyar, per això no volem ser els més independentistes, el que volem ser és aquells que fan més independentistes, que no és el mateix", ha sintetitzat.