El president, Quim Torra, ha volgut que la primera visita oficial que rebia al palau de la Generalitat fos la de les quatre diputacioins catalanes, amb les quals s'ha reunit aquest migdia. Durant la trobada, a la qual han assistit la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, els presidents de les de Girona i Lleida, Pere Vila i Joan Reñé, i el vicepresident tarragoní, Josep Maria Cruset, s'ha acordat preparar un viatge per visitar conjuntament el president Carles Puigdemont

La reunió amb els responsables de les quatre diputacions ha tingut un evident caràcter simbòlic i no ha estat aliena a la voluntat d'evocar l'esperit de la Mancomunitat, com ha reconegut el mateix Torra. La mateixa càrrega simbòlica que es transmetrà al viatge per celebrar una trobada amb Puigdemont, i per a la qual encara no s'ha concretat la data.

Puigdemont es troba actualment a Berlín a l'espera que la justícia alemanya respongui sobre la petició d'extradició d'Espanya. Si finalment, Alemanya desestima l'euroordre, té previst tornar a  Waterloo, on està instal·lada la seu del govern a l'exili.

Durant la reunió, que s'ha celebrat al Saló Montserrat, el president ha emplaçat els responsables de les quatre diputacions a tenir present "l'excepcionalitat del moment" així com l'existència dels presos polítics i els membres del Govern que es troben a l'exili.

La trobada ha servit també per rebre informació de primera mà de l'operació policial en què dijous passat es va veure implicada la Diputació de Barcelona i que va comportar la detenció, entre d'altres, de l'anterior president d'aquest organisme, Salvador Esteve.