El president de la Generalitat, Quim Torra, participarà dimarts que ve a Stuttgart (Alemanya) a l'acte de celebració dels 30 anys dels Quatre Motors per Europa (consorci format per les regions Baden-Württenberg, Catalunya, Llombardia i Roine-Alps) que es farà al Teatre Nacional de la ciutat. Aquest nou viatge es produirà pocs dies després de la polèmica amb l'ambaixador espanyol dels Estats Units, Pedro Morenés, en el marc del festival del folk Smithsonian a Washington.

A Stuttgart, Torra intervindrà en un debat amb els presidents de Baden-Württemberg i Llombardia, i el vicepresident d’Educació Superior d’Auvergne-Rhone-Alpes. L'acte també comptarà amb la presència del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall.

La commemoració del 30è aniversari dels Quatre Motors s’iniciarà amb un discurs del novel·lista i doctor en Literatura Robert Menasse. A continuació Quim Torra, Winfried Kretschmann (Baden-Württemberg), Attilio Fontana (Llombardia) i Yannick Neuder (Auvergne-Rohne-Alpes) participaran en un debat al voltant del passat, el present i el futur de l’organització, que moderarà presentador de televisió Martin Kilgus.

El debat girarà al voltant de quatre grans blocs: els vincles que uneixen els integrants dels Quatre Motors; les competències i responsabilitats d’aquests territoris; la relació entre la política i la cultura i les perspectives de futur dels Quatre Motors en el context europeu.

Els Quatre Motors per Europa es va constituir el 1988 amb l’objectiu de consolidar la competitivitat econòmica, científica i tecnològica dels quatre territoris. Actualment Baden-Württemberg ostenta la presidència de l’ens, que és rotatòria.