El president de la Generalitat, Quim Torra, ha telefonat aquest matí al president espanyol en funcions i candidat a la reelecció, Pedro Sánchez, i aquest continua sense posar-se al telèfon.

Segons fonts de la presidència del Govern, Torra ha trucat a tres quarts de 10 a Sánchez i, des de la Moncloa han respost que el president en funcions estava reunit. Des d'aleshores no hi ha hagut més resposta.

El passat 19 d'octubre, el president ja va trucar el cap de l'executiu espanyol després que el govern i els alcaldes de tres de les capitals catalanes van plantejar una crida al diàleg sense condicions, però Sánchez no va contestar. Tampoc ho va fer en els dies consecutius en que Torra va seguir trucant a la Moncloa.

Ahir al vespre, el president ja va apuntar que tornaria a telefonar a Sánchez, aquest cop amb els resultats de les eleccions generals a la mà que indiquen que l'independentisme ha aconseguit créixer tant en diputats com en vots i percentualment en relació als darrers comicis. La candidata de JxCat, Laura Borràs, va preguntar a Torra durant la compareixença per fer balanç dels resultats si tornaria a telefonar al president espanyol en funcions i aquest va assentir.

Posteriorment, el cap de l'executiu català va publicar una piulada al seu compte de Twitter reclamant a Sánchez que "assumeixi les seves responsabilitats".