El president de la Generalitat, Quim Torra, ha tornat a apel·lar avui al diàleg i amb la mirada posada en el Consell de Ministres de divendres que ve a Barcelona, i ha assegurat a l'executiu de Sànchez que "tots estem condemnats a entendre'ns per avançar". 

El president ho ha dit a la cerimònia de cloenda de la ciutat de Manresa com a Capital de la Cultura Catalana, després que aquest dissabte el president espanyol, Pedro Sánchez, hagi exigit un diàleg "seré, moderat i sensat" per construir més cohesió. Torra ha tornat a reclamar un diàleg amb l'Estat que sigui "sincer" i "sense por" per desencallar l'actual situació a Catalunya. 

En el seu discurs, Torra ha assegurat també que Catalunya "no té un problema de convivència, sinó de democràcia i manca de respecte als drets humans i les llibertats". Per això, s'ha mostrat decidit a "construir ponts" deixant a banda les diferències ideològiques. "Tots, tots, estem d'alguna manera condemnats a entendre'ns per resoldre-ho", ha insistit, fent una referència expressa a "independentistes, federalistes i autonomistes".

El cap del Govern ha dit que a Catalunya hi ha tres "grans consensos". El primer és que el 80% no considera la monarquia una institució pròpia, la segona que no es pot aplicar "polítiques de repressió a polítics demòcrates" i finalment, ha destacat "el valor del dret a l'autodeterminació". Des del seu punt de vista, els tres es centren en "no reconèixer la monarquia espanyola com una institució pròpia, estar en contra de la repressió envers els polítics empresonats i apostar pel dret a l'autodeterminació per resoldre la situació". 

Torra ha recordat també els presos independentistes i ha fet una menció especial als que estan en vaga de fam. Ha fet una menció especial a Jordi Turull, que divendres va ingressar a la infermeria del centre penitenciari de Lledoners