El president de la Generalitat, Quim Torra, que avui manté diverses reunions amb representants d’institucions de la Catalunya Nord, ha reiterat la seva voluntat de diàleg amb el Govern espanyol per resoldre la situació actual a Catalunya, i ha instat Pedro Sánchez a deixar d’”amenaçar” amb el 155.

Tal i com havia fet hores abans, via Twitter, davant les amenaces velades del president espanyol de tornar a liquidar l’autogovern català per la via d’una segona aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, Torra ha insistit que “un conflicte polític s’ha de resoldre políticament”. "Semblava que ara entràvem en una nova etapa de diàleg i negociació", ha expressat Torra, que s'ha mostrat "sorprès" per les paraules de Sánchez.

Pols de la Catalunya Nord

Torra, que s’ha desplaçat a Perpinyà amb la voluntat de prendre “el pols a la Catalunya Nord” i té previst trobar-se amb l’alcalde de la capital nord-catalana, Jean-Marc Pujol, i la presidenta del Consell dels Pirineus Orientals, Hermeline Malherbe, ha insistit que “a la taula de diàleg hi serem sempre”.

El president, que ha insistit a demanar a Sánchez quin model té per a Catalunya, ha assegurat que té la voluntat de “reunir-se amb tothom” assenyalant, això sí, la seva voluntat “d'obeir al Parlament de Catalunya”. “Tindria un problema si no fes això", ha afirmat el president, per afegir que no ha vist “gestos de diàleg” per part de l’executiu espanyol.

Llaços grocs

Pel que fa a la problemàtica relacionada amb l’ofensiva unionista en contra dels llaços grocs, Torra ha fet una crida a la responsabilitat i el diàleg i ha demanat que s’abandonin “les actituds violentes que no tenen cabuda a la societat catalana”. El president ha demanat a tots aquells que tenen actituds violentes "que no intentin" fracturar la societat catalana perquè "no ho aconseguiran”.

Imatge superior: Quim Torra saluda l'històric líder d'Unitat Catalana, Jaume Roure / Foto: Ruben Moreno