El president Quim Torra ha anunciat en un fil de Twitter, que el Govern català farà una reclamació conjunta a l'Estat per l'impagament de milers d'ERTO a catalans. "Hi ha milers d’ERTO sense pagar", ha lamentat, i ha indicat que aquesta ha estat una de les qüestions que ha plantejat al president espanyol, Pedro Sánchez, en la reunió telemàtica de presidents.

"Avui he defensat, en nom del Govern de Catalunya, un paquet de mesures “Salvem les persones”, per a un màxim esforç col·lectiu i solidari, un nou “contracte social” que ens permeti fer front a la gravíssima situació que vivim en Salut, Economia, Emergència Social i Drets", ha indicat.

Els ha resumit en 5 punts:

1. SALUT: "Cal extremar l’exigència en el desconfinament. He tornat a insistir en la necessitat que l’ús de la mascareta sigui obligatori en tots els espais públics".

2. ECONOMIA: "Hi ha milers d’ERTO sense pagar. Des de la Generalitat farem una reclamació conjunta a l’Estat".

3. RECURSOS: "Exigim els 4.000 milions d'euros del cost extraordinari de la pandèmia a Catalunya; volem augmentar el sostre de despesa i de dèficit (un 0,2% és ridícul); cal que els ajuntaments disposin ja dels seus romanents i superàvits (portem 2,5 mesos reclamant-ho!)"

4. EMERGÈNCIA SOCIAL: "Hem reiterat un cop més que és imprescindible l’aprovació ja de la renda bàsica universal i permís retribuït a les persones amb dependents a càrrec. No es pot permetre perdre ni un dia més".

5. DEFENSA DE DRETS: "Dimecres explicaré les reclamacions en drets fonamentals i llibertats", ha anunciat.